Ce anume împiedică funcționarea centrului de tratament pentru bolnavii cu cancer de la Spitalul Municipal Ploiești?

24 februarie 2023  |  08:15  |  👁 130 Vizualizari


Începute în luna mai 2020, lucrările de construcție ale Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal Ploiești sunt aproape finalizate, dar mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca acesta să fie funcțional. Observatorul Prahovean a publicat în premieră ultimele informații cu privire la această investiție vitală pentru tratarea bolnavilor de cancer din Prahova. Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal Ploiești va avea două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă și alte dotări importante, precum un computer tomograf, cabinete medicale, saloane pentru pacienți cu grupuri sanitare proprii, sală de așteptare, etc.

Lucrările până acum au costat aproximativ trei milioane de euro, bani de la bugetul local. Deși clădirea este gata în proporție de 90%, Primăria Ploiești înregistrează plăți restante în diferite faze de construcție. În prezent, se lucrează la finisajele interioare, urmând ca investiția să fie predată la cheie Primăriei Ploiești după ce instalațiile performante de climatizare și de purificare a aerului vor putea fi puse în funcțiune. Clădirea nu este încă racordată la rețeaua de energie electrică, iar compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) a anunțat că va finaliza lucrarea de racordare pe 30 aprilie 2023.

Dotarea viitorului centru de radioterapie de la Ploiești cu aparatură medicală modernă ar trebui să fie realizată de Ministerul Sănătății, potrivit declarației viceprimarului Magdalena Trofin din anul trecut.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.