Câți militari au participat în ultimele ore la limitarea răspândirii COVID-19

15 aprilie 2020  |  05:36  |  👁 412 Vizualizari


Peste 2.100 de militari au participat la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus în ultimele 24 de ore, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, de luni până marţi, 2.127 de militari şi 425 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară în 422 de misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei.

Militarii au participat şi la misiuni de patrulare şi sprijinire a forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” au fost prelucrate 279 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. MApN aminteşte că Forţele Aeriene Române desfăşoară, până vineri, misiuni zilnice de transport aerian, pe ruta Bucureşti-Frankfurt şi retur, pentru aducerea în ţară a echipamentelor de protecţie achiziţionate din Coreea de Sud de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.