„Cât face 550 împărțit la 2”. Ce au răspuns românii la această întrebare banală care a ajuns virală

11 ianuarie 2023  |  11:34  |  👁 234 Vizualizari


Cât face 550 împărțit la 2? O întrebare banală pune în încurcătură românii și a bulversat internetul! Reporterii Digi24 au făcut un experiment, iar rezultatul e clar: matematica e grea indiferent de vârstă.

O împărțire simplă a transformat matematica într-unul dintre principalele subiecte de discuție de pe internet. Cei mai mulți au greșit răspunsul atunci când au fost întrebați cât face 550 împărțit la 2.

Cât face 550 împărțit la 2?

Reporterul Digi24 a supus românii unui test simplu de matematică pe stradă. Cei mai mulți au greșit răspunsul atunci când au fost întrebați cât face 550 împărțit la 2. Răspunsul nu este nici 225, nici 175, așa cum au răspuns cei mai mulți, ci 275.

Subiectul a devenit viral și pe rețelele de socializare și a deschis discuția despre numărul orelor de matematică din școala generală. Profesorii susțin că problema nu o reprezintă cantitatea, ci calitatea orelor.

“Terminăm liceul și după 10, 20 ani nu suntem capabili să dăm răspuns la împărțire banală. De ce? Pentru că matematică nu e istorie să ținem minte ani. Matematică e un fel de a gândi și asta trebuie să învețe elevii”, a declarat Robert Eckstein, profesor de informatică.

Flavian Georgescu, profesor de matematică, este de părere că școala ar trebui să înceteze căutarea celui mai bun elev șimsă descopere calitățile fiecăruia în parte.

“Dacă îi spunem repetat copilului că tu ești slab pentru că nu poți face probleme de olimpiada, îl convingem să nu mai încerce să facă nici măcar 250 împărțit la 2. Poate dacă am încerca să descoperim nu care e copilul mai bun sau care e mai slab, ci să descoperim la ce e bun fiecare și să adaptăm ce lucrăm cu el, atunci am vedea numai copii care au steguleț pe banca, fiecare are stegulețul de cel mai bun la…”, a declarat acesta pentru aceeași sursă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.