Cât de important este să folosești vitamina E în rutina de îngrijire a tenului

Gorgeous, young, brown haired woman with clean fresh skin is touching the face. Light smile on the perfect face. Facial treatment, cosmetology, beauty technologies and spa.

17 decembrie 2019  |  12:27  |  👁 501 Vizualizari


În ultimul timp în industria frumuseții se pune accentul pe vitamine și ingrediente care promit să ne facă pielea perfectă, printre acestea numărându-se și vitamina E.

Vitamina E este foarte populară în ultimul timp, atât sub formă de capsule, cât și ca ingredient folosit pentru diferite produse de îngrijire. Dacă vrei să afli mai multe despre aceasta, citește în continuare tot ce trebuie să știi despre vitamina E.

Ce este vitamina E?

Vitamina E sau mai bine spus alfa-tocoferol (forma pe care organismul nostru o poate asimila) este de obicei produs sintetic, însă poate fi întâlnită și în anumite produse naturale precum avocado și dovleac. Acest ingredient este folosit cel mai adesea în formă de capsulă, ulei sau cremă.

Care sunt beneficiile vitaminei E?

Vitamina E păstrează prospețimea lichidelor din piele. Mai exact, ajută la păstrarea acelei bariere protective a pielii. Astfel, ajută la refacerea micilor crăpături care pot face ca hidratarea pielii să se piardă, ducând la o senzație de uscăciune. Practic, vitamina E permite pielii să păstreze mai mult hidratarea, mult mai mult față de momentele în care nu folosești produse cu acest ingredient.

Vitamina E are și rolul unui antioxidant, reușind să țină la distanță radicalii liberi periculoși, ajutând totodată la menținerea unui nivel optim al sebumuului, prevenind apariția punctelor negre. Acest ingredient ajută la păstrarea unei pieli fine, chiar dacă ești expusă razelor UV sau unui nivel ridicat de poluare. De obicei, este recomandată combinarea ei cu vitamina C, iar alături de ele trebuie să folosești produse cu factor de protecție solară.

Efecte adverse ale vitaminei E

Dacă alegi să folosești o formulă pură, sub formă de capsulă pe care o aplici direct pe piele, vitamina E poate duce la apariția unei dermatite, mai ales în cazul pielii sensibile sau a pielii subțiri din jurul ochilor. Totodată, ar putea agrava acneea și tocmai de aceea este în general recomandată doar tenului normal sau uscat.

Cum să folosești vitamina E

Deoarece teama cea mai mare este ca vitamina E să nu blocheze porii, este important să știi că de obicei se găsește într-o concentrație destul de mică în produse. Acesta este modul recomandat în care să folosești vitamina E, însă dacă preferi să încerci varianta capsulă, în formulă pură, este bine să testezi pe o porțiune mai mică de piele. Totodată, dacă ai o cicatrice sau o zonă pe care vrei să o tratezi, acolo este indicat să aplici vitamina E în formulă pură. În rest, încearcă să folosești un serum cu o concentrație mai mică.

Nu folosi niciodată vitamina E în combinație cu retinol sau vitamina A. Aplică produsul o singură dată pe zi sau chiar o dată la două zile, doar seara.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.