Campanie electorală din bani publici într-o comună din Prahova: Primăria a decis acordarea de ”ajutoare de urgență” pentru cei cu venituri de până la 3.800 de lei pe lună pe membru de familie

17 aprilie 2020  |  05:42  |  👁 748 Vizualizari


Localnicii din comuna prahoveană Filipeștii de Pădure care au venituri mai mici de 3.800 de lei pe lună de membru de familie vor primi un pachet cu alimente, cadou de Paști, din partea primăriei. Cadoul are titlul de ajutor social de urgență.

O hotărâre a administraţiei din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure prin care primăria acordă ajutor localnicilor cu un venit lunar de până la 3.800 de lei pe membru de familie este catalogată de către o parte dintre aceştia drept mită electorală pe bani publici.

Viceprimarul Vasile Georgel Surugiu a rămas la conducerea de facto a primăriei din Filipeștii de Pădure după ce în decembrie anul trecut primarul Costel Morărescu (PNL) a fost demis de prefect. El pierduse definitiv un proces cu Agenția Națională de Integritate, care l-a găsit în stare de incompatibilitate.

În urmă cu doi ani, în ianuarie 2018, primarul Costel Morărescu, pe atunci în funcție, și viceprimarul Vasile Georgel Surugiu au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru acordarea nelegală de finanţări nerambursabile de peste două milioane de lei unui club privat de fotbal.

Morărescu, care este preşedinte onorific al Asociaţiei „Fotbal Club Filipeştii de Pădure”, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, iar Surugiu, preşedinte al asociaţiei, pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni, în formă continuată.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.