Brexitul relansează politica externă europeană. Emmanuel Macron pledează pentru consolidarea relației Franța – Polonia- Germania

6 februarie 2020  |  13:41  |  👁 449 Vizualizari


Franța și Polonia vor să relanseze politica Uniunii Europene după plecarea Regatului Unit din spațiul comunitar. Brexitul reconfigurează atât relațiile dintre cei 27 de membri, cât și politica externă a Uniunii Europene.

Primul pas a fost făcut: președintele Emmanuel Macron a pledat la Varșovia pentru relansarea și consolidarea relației trilaterale Franța – Polonia- Germania. Macron a propus organizarea unui summit extraordinar cât mai repede, înaintea reuniunii la vârf a celor 27 din vară.

Președintele Macron a subliniat că Franța, Germania și Polonia au responsabilitatea pentru viitorul Europei dupa Brexit.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: „Cred cu tărie că avem nevoie să ne îmbunătăţim capacităţile de apărare. Trebuie să investim în apărarea noastră. Franţa face asta pentru ea dar este necesară şi întărirea cooperării noastre operaţionale şi strategice la nivel european.”

Uniunea Europeana trebuie să devină mai eficientă și mai atractivă astfel încât nimeni să nu-și mai dorească să iasă din spațiul comunitar, a subliniat Emmanuel Macron.

Londra avea a doua contribuție la bugetul Uniunii, dar și cea mai puternică armată din spațiul comunitar.

După Brexit, Uniunea trebuie să completeze golul creat. De asemenea să adopte o nouă politică externă și de securitate, mai coerentă și mai solidă. De altfel, tocmai cel de-al treilea pilon al construcției comunitare, politica externă și de securitate, este cel mai șubred, iar Brexitul relansează discuția la nivel european.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.