Bitcoin s-a apreciat cu 20%, cel mai bun început de an

15 ianuarie 2020  |  13:50  |  👁 798 Vizualizari


Cotațiile bitcoin au crescut cu circa 20% în primele două săptămâni din 2020, cel mai bun început de an pentru criptomonedă începând cu 2012. Marți, cea mai populară monedă virtuală a urcat cu aproape 7% și a atins un maxim intraday de 8.688 dolari, cea mai ridicată valoare din ultimele peste două luni, în contextul reînnoirii entuziasmului pentru criptomonede.

Lansarea de opțiuni pe contractele futures pentru bitcoin de către CME Group, cel mai mare operator bursier de instrumente derivate și contracte futures din lume, a contribuit la creșterea prețurilor. Principalele criptomonede rivale înregistrau aprecieri de până la 20% la jumătatea sesiunii de tranzacționare de astăzi.

“Prețurile erau oricum în urcare, iar lansarea anunțată de CME a adăugat, probabil, combustibil. Opinia generală este că ar putea fi începutul unui nou trend ascendent”, a comentat Vijay Ayyar, director de dezvoltare la platforma britanică de tranzacționare criptomonede Luno, citat de Bloomberg. Un reper important va fi depășirea pragului de 9.500 de dolari pentru un bitcoin, a precizat acesta.

Avansul de aproape 20% consemnat de bitcoin în primele două săptămâni din 2020 urmează unui an 2019 volatil, în care optimismul generat de planurile Facebook privind lansarea criptomonedei Libra s-a lovit de scepticismul declanșat de criticile venite din partea autorităților de reglementare din întreaga lume. Cu toate acestea, prețul bitcoin aproape s-a dublat pe parcursul anului trecut.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.