Băncile fug de Primăria Ploiești, de teama imposibilității de achitare a ratelor!

3 septembrie 2019  |  10:08  |  👁 81 Vizualizari


Am ajuns să o vedem și pe asta! Nicio instituție bancară nu a fost interesată să participe la procedura de achiziție demarată de Primăria Ploiești în vederea încheierii unui contract de împrumut intern pentru o perioadă de 13 ani, în valoare de 140,7 milioane de lei!
Semnalele de alarmă trase în ultima perioadă privind problemele financiare ale municipalității ploieștene au ajuns, așa cum era de așteptat, și la urechile șefilor instituțiilor bancare din România. Pur și simplu, dacă luăm în considerare faptul că nu a fost depusă nicio ofertă la licitația pentru contractarea împrumutului de 140,7 milioane de lei, băncile au început să fugă de Primăria Ploiești, din cauza temerilor ca autoritatea locală ploieșteană să nu poată achita ratele și dobânzile aferente, după parafarea unui eventual contract de creditare.
Un semn rău, care vine după ce consilierii locali au adoptat, în cadrul unei ședințe extraordinare de la finalul lunii august, un proiect de hotărâre prin care vor să se inițieze procedura de refinanțare a două credite bancare existente deja.
Deși au primit acordul pentru a trage o sumă importantă dintr-un împrumut contractat anii trecuți, Primăria Ploiești este din nou pusă într-o situație penibilă și, mai grav decât atât, extrem de dificilă. Pe 28 august, Primăria Ploiești ar fi trebuit să fie asaltată de bănci, pentru a încheia contractul de credit în valoare de 140,7 milioane de lei, la care sperau reprezentanții municipalității pentru a ieși – pe moment – din situația extrem de complicată din punct de vedere financiar.
Procedura a fost anulată automat de Sistemul Electronic de Achiziții Publice, “deoarece la data limită de depunere nu au existat ofertanți înscriși”, astfel că instituțiile bancare au zis “pas” de această dată celor de la Primăria Ploiești.
Așadar, deocamdată, cel puțin, municipalitatea ploieșteană poate să își ia adio de la un nou credit de valoare foarte mare, așa cum era cel dorit de primarul Adrian Dobre și pentru care a insistat în nenumărate rânduri să fie votat în cadrul Consiliului Local Ploiești. Iată că – în ciuda demarării procedurii de parafare a unui nou contract – șansele ca Ploieștiul să primească un împrumut de 140,7 milioane de lei sunt foarte reduse, având în vedere tocmai situația financiară actuală.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.