Autorităţile se gândesc la măsuri de relaxare după încheierea stării de urgenţă care e valabilă până la jumătatea lunii mai, în funcţie de evoluţia situaţiei

21 aprilie 2020  |  12:00  |  👁 450 Vizualizari


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România trebuie să se gândească la un plan de relaxare şi că după ce va expira starea de urgenţă valabilă până la jumătatea lunii mai, atunci autorităţile vor lua măsuri de relaxare graduală.

Iohannis a spus că autorităţile se gândesc la măsuri de relaxare după încheierea stării de urgenţă care e valabilă până la jumătatea lunii mai, în funcţie de evoluţia situaţiei. Acesta a precizat că relaxarea va fi una graduală şi că românii vor continua să trăiască cu anumite restricţii.

Preşedintele a criticat un plan atribuit Institutului Matei Balş care includea izolarea persoanelor de peste 65 de ani, transmiţându-le acestora să stea liniştiţi, pentru că nimeni nu le va impune lucruri inumane. „Este timpul să ne gândim la ceea ce se numeşte un plan de relaxare atunci când condiţiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgenţă, care se termină pe data de 15 mai.

După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese (…) scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu membri ai Guvernului.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.