Au început lucrările pentru construirea clădirii Școlii Speciale nr.1 Ploieşti

Veşti bune pentru copiii cu nevoi speciale de vârstă şcolară! Administrația județeană a încheiat un contract de lucrări pentru construirea clădirii Școlii Speciale nr. 1 Ploiești, unitate de învățământ care în prezent se numeste Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr 1.
Recent, a fost dat și ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea noului imobil ce se va afla în apropierea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Șoseaua Vestului, a anunţat Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.
Sălile de clasă vor fi concepute pentru 12 copii, la parter urmând să fie două săli pentru clasa I și alte două pentru clasa pregătitoare, respectiv pentru preșcolari. La etaj spațiul va fi compartimentat pentru nouă clase, tot pentru câte 12 copii, însă aici vor învăța elevii de la clasa a II-a pana la clasa a X-a.
Imobilul va ține cont inclusiv de nevoile copiilor cu dizabilități locomotorii, clădirea urmând să dispună și de lift special, pe lângă sălile de clasă, cabinetele medicale, laboratoarele și sălile de terapie pentru micuții beneficiari.

Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 5.752.933,68 fără TVA, iar sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean Prahova, dar și de la bugetul național, prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL). Perioada de execuție a lucrărilor este de 36 de luni.

Related posts

Leave a Comment

fourteen + 3 =