ASF, realeasă în Comitetul Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

12 noiembrie 2019  |  11:50  |  👁 545 Vizualizari


România, reprezentată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a fost realeasă pentru un mandat de doi ani (2019-2021) în poziţia de membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).


Autoritatea de Supraveghere Financiară urmează să fie reprezentată în această organizaţie de Dan Armeanu, vicepreşedinte al Sectorului Sistemului de Pensii Private.

Organizaţia Internaţională a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private este cea mai reprezentativă organizaţie internaţională în domeniu, are 87 de membri şi reuneşte autorităţi de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdicţii din întreaga lume, inclusiv Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi Banca Mondială, care participă în calitate de membri asociaţi, notează ASF.

Comitetul Executiv este principala structură de conducere, care stabileşte obiectivele organizaţiei, coordonează activitatea şi asigură gestionarea corespunzătoare a resurselor acesteia.

România, reprezentată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitate de membru al Comitetului Executiv, va fi implicată în consolidarea principiilor privind activitatea de reglementare şi supraveghere a sistemelor de pensii la nivel internaţional.

Alegerea României în Comitetul Executiv al IOPS confirmă recunoaşterea de către membrii acesteia a interesului şi contribuţiei României, prin intermediul ASF – Sectorul Sistemului de Pensii Private, la proiectele privind elaborarea de standarde, principii şi bune practici în reglementarea şi supravegherea sistemelor de pensii private, apreciază ASF.

Scopul principal al IOPS este de a îmbunătăţi calitatea şi eficacitatea supravegherii sistemelor de pensii private din întreaga lume. IOPS este un organism internaţional independent, ai cărui membri sunt reprezentaţi de autorităţile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. IOPS acţionează în vederea stabilirii standardelor în ceea ce priveşte aspectele legate de supravegherea şi reglementare pensiilor, promovează cooperarea internaţională în domeniul supravegherii pensiilor, oferă un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii şi promovează, conduce şi facilitează cercetarea, în cooperare cu organismele internaţionale relevante.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.