Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID, în ultima săptămână. Rafila: „Numărul cazurilor va crește până la jumătatea lunii august”

11 iulie 2022  |  11:31  |  👁 326 Vizualizari


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 11 iulie, într-o conferință de presă, că în săptămâna 4-10 iulie s-au înregistrat „aproape 15.000 de cazuri de persoane infectate”. Acest lucru înseamnă o medie de aproximativ 2.100 de cazuri zilnice, deci dublu față de ultima raportare.

Potrivit ministrului Sănătății, 2.717 de cazuri dintre cele aproape 15.000 înregistrate în ultima săptămână – un procent de aproape 20% – sunt cazuri de persoane reinfectate cu COVID-19. „Este un trend așteptat, conform previziunilor INSP. Părerea noastra este că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, apoi situația se va stabiliza”, a explicat Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății a precizat totodată că în spitale sunt internate 1.410 persoane, ceea ce reprezintă 5,84% din numărul de paturi alocate, iar la ATI sunt internate 86 de persoane, dintre care 68 nevaccinate. Întrebat dacă elevii ar putea să revină la școala online, dacă spitalele vor fi pline în septembrie, Alexandru Rafila a răspuns: „Nu vreau să fac speculații. Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea spitalelor de a primi și a trata pacienți”. Cu referire la posibilitatea de a se reveni la folosirea măștilor de protecție, ministrul Sănătății a precizat că nu există pârghii legale pentru acest lucru, dar a subliniat că recomandă masca pentru siguranța oamenilor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.