Apple nu vrea să se supună regulilor UE și are o soluție pentru a le evita

3 februarie 2020  |  15:59  |  👁 388 Vizualizari


Uniunea Europeană vrea ca toți producătorii de telefoane să ofere același tip de încărcător, însă Apple are alte planuri în acest sens.

Comisia Europeană a votat într-o proporție covârșitoare pentru standardizarea încărcătoarelor pentru telefoane. Asta înseamnă că toți producătorii de telefoane ar urma să fie obligați să ofere același timp de încărcător, indiferent de modelul de dispozitiv. Ar fi vorba despre standardul USB-C, deja adoptat de majoritatea companiilor.

Principalele motive sunt destul de evidente. În primul rând, ar face viața mai ușoară tuturor utilizatorilor, pentru că nu ar mai fi nevoiți să nu mai cumpere încărcătoare separate pentru fiecare dispozitiv pe care-l folosesc. De asemenea, ar și contribui la reducerea cantității de deșeuri electronice reprezentate de cabluri de reîncărcare.

Vestea proastă pentru Apple e că adoptarea acestei legi ar însemna renunțarea la cablul Lightning pe care îl folosește în prezent. Compania deja și-a exprimat dezacordul în legătură cu o posibilă lege a Uniunii Europene. Spune că legislația ar avea un impact negativ asupra sutelor de milioane de clienți pe care îi are în Europa în prezent, dar ar crea în același timp și o cantitate uriașă de deșeuri electronice. Astfel, pe termen lung, compania americană are un plan ambițios.

Apple lucrează la o nouă tehnologie și-i va permite să nu se supună legii UE

Compania are planuri pe termen lung în ceea ce privește tehnologia de încărcare folosită pentru dispozitivele sale. În esență, vrea să nu mai folosească deloc cabluri, indiferent de tipul acestora. Astfel, producătorul de telefoane mai are o opțiune, care s-ar putea dovedi viabilă: adoptarea exclusivă a încărcătoarelor wireless pentru telefoanele sale. Astfel, iPhone-urile nu vor avea nevoie nici de cablu Lightning, nici de cablu USB-C, pentru că încărcare se va face fără fir.

Potrivit unor zvonuri recente, Apple ar lucra la un iPhone, pe care l-ar lansa în 2021, care nu va mai avea niciun port pentru vreun cablu, ci va putea fi încărcat doar cu ajutorul unui încărcător wireless. Acest lucru va fi valabil și pentru tansferul de date, pentru care vor exista, de asemenea, doar opțiuni de conectivitate wireless.

Astfel, chiar dacă se va vedea nevoită să adopte cablul USB-C, cel mai probabil Apple nu va face asta decât pentru un timp scurt, până când va reuși să implementeze tehnologia de încărcare wireless.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.