Apple a anunțat o nouă funcție pentru iPhone / Ce se întâmplă în „Lockdown Mode”

7 iulie 2022  |  10:53  |  👁 496 Vizualizari


Apple a anunţat miercuri o nouă funcţie pentru iPhone, numită „Lockdown Mode”, pentru a proteja utilizatorii de profil înalt, cum ar fi politicienii şi activiştii, de hackerii sponsorizaţi de state, transmite CNBC, preluat de News.ro

Lockdown Mode (Modul de blocare) dezactivează mai multe funcţii de pe iPhone pentru a-l face mai puţin vulnerabil la spyware prin reducerea semnificativă a numărului de funcţii pe care atacatorii le pot accesa şi pe care le pot pirata.

Ce face Lockdown Mode

Mai exact, dezactivează multe funcţii de previzualizare în iMessage, limitează JavaScript în browserul Safari, împiedică instalarea de noi profiluri de configurare, blochează conexiunile prin cablu, împiedicând, prin urmare, copierea datelor dispozitivului, şi opreşte cererile de servicii Apple primite, inclusiv FaceTime.

Gigantul tehnologic va plăti până la 2 milioane de dolari cercetătorilor care găsesc o defecţiune de securitate în Lockdown Mode.

Anunţul vine la câteva luni după dezvăluiri că hackerii sponsorizaţi de state au capacitatea de a pirata iPhone-uri de model recent cu atacuri „zero-click” distribuite prin mesaje text. Aceste atacuri pot avea succes chiar dacă victima nu face clic pe un link.

Producătorul de iPhone s-a confruntat cu apeluri tot mai numeroase din partea guvernelor pentru a rezolva problema. În martie, parlamentarii americani au presat Apple cu privire la detaliile atacului, inclusiv dacă le poate detecta, câte au fost descoperite şi când şi unde au avut loc.

Majoritatea hackerilor sunt motivaţi financiar şi majoritatea programelor malware sunt concepute pentru a face un utilizator să renunţe la informaţii valoroase, cum ar fi o parolă, sau pentru a oferi atacatorului acces la conturile financiare.

Dar atacurile sponsorizate de stat pe care le vizează Lockdown Mode sunt diferite: folosesc instrumente foarte scumpe vândute direct agenţiilor de aplicare a legii sau guvernelor şi folosesc bug-uri nedescoperite pentru a obţine un punct de sprijin în sistemul de operare al iPhone-ului.

De acolo, atacatorii pot face lucruri precum controlul microfonului şi al camerei şi pot fura istoricul de navigare şi comunicaţii al utilizatorului.

Lockdown Mode este destinat numărului mic de oameni care cred că ar putea fi vizaţi de un hacker sponsorizat de stat şi au nevoie de un nivel extrem de securitate.

Victimele vizate de programele spion de calitate militară includ jurnalişti, activişti pentru drepturile omului şi directori de companii, potrivit The Washington Post. Spyware-ul ar fi fost, de asemenea, folosit pentru a viza oficiali publici, inclusiv un ministru francez şi lideri separatişti catalani din Spania.

sursahttps://economie.hotnews.ro/stiri-gadget-25665426-apple-anuntat-noua-functie-pentru-iphone-intampla-lockdown-mode.htm

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.