Aplicaţia malware FluBot folosită de hackeri pentru fraude prin SMS, dezactivată cu succes

2 iunie 2022  |  11:20  |  👁 384 Vizualizari


Potrivit unui comunicat al IGPR, în contextul atacurilor cibernetice ce au vizat utilizatori ai terminalelor mobile din România, prin intermediul unor mesaje SMS trimise cu scopul de a extrage de la potenţialele victime date sensibile (personale, financiare şi de autentificare), Poliţia Română s-a alăturat unei operaţiuni internaţionale care a implicat autorităţi de aplicare a legii din 11 ţări.

Acţiunea a dus la dezafectarea aplicaţiei maliţioase FluBot, un malware conceput pentru terminalele mobile Android. Astfel, în urma unei investigaţii complexe, care a implicat autorităţi de aplicare a legii din Australia, Belgia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Spania, Suedia, Elveţia, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii, cu coordonarea activităţii internaţionale desfăşurate de Europol – EC3, infrastructura informatică a aplicaţiei maliţioase FluBot a fost întreruptă cu succes, la începutul lunii mai, de către Poliţia olandeză, făcând această familie de malware inactivă.

Poliţia Română a pus la dispoziţie datele existente în investigaţia proprie şi a făcut parte din postul de comandă organizat în cadrul activităţii, iar, la nivel naţional, activităţile de cercetare penală continuă în cadrul unui dosar penal instrumentat de către DIICOT.

sursahttps://www.dcnews.ro/aplicatia-malware-flubot-folosita-de-hackeri-pentru-fraude-prin-sms-dezactivata-cu-succes_873417.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.