Anisie, criticată fățiș de elevi: ”Se eschivează de la…”

17 decembrie 2020  |  10:21  |  👁 388 Vizualizari


Simțindu-se ignorați, pur și simplu, de către actualul ministru al Educației, reprezentanții Consiliului Naţional al Elevilor nu au ezitat să o critice pe Monica Anisie. Totodată, oficialii CNE își pun speranța că lucrurile se vor schimba, la nivel de comunicare, după ce va fi numită viitoarea echipă guvernamentală.
”În ciuda faptului că ne aflăm la final de an calendaristic, o perioadă foarte importantă pentru educaţia din România, o perioadă în care se conturează bugete şi se pun bazele semestrului al doilea, ministrul educaţiei este de negăsit.
De la încheierea campaniei electorale şi a alegerilor parlamentare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi-a desfăşurat activitatea în mod netransparent, ignorând cu desăvârşire partenerii de dialog social”, susțin reprezentanții CNE, într-un comunicat transmis miercuri.
Îi amintesc ministrului Anisie ce a promis
Totodată, elevii îi aduc aminte ministrului Anisie de promisiunea pe care a făcut-o la instalarea în fruntea Ministerului Educației, anul trecut.
”Consiliul Naţional al Elevilor condamnă ferm atitudinea ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, care se eschivează de la un dialog cu reprezentanţii elevilor, deşi, în luna noiembrie a anului trecut aceasta declara că îşi dedică întregul mandat tinerilor”, subliniază membrii Consiliului Naţional al Elevilor.
Nu în ultimul rând, reprezentanții CNE nu ascund faptul că își pun speranța că după instalarea viitorului Guvern echipa de la Ministerul Educației va deveni mai deschisă la dialog. ”Solicităm viitorilor guvernanţi să consulte elevii din România atunci când se iau decizii majore pentru sistemul de învăţământ, asigurându-se, în acelaşi timp, de faptul că următorul ministru al educaţiei va fi capabil de un dialog transparent şi productiv cu reprezentanţii societăţii civile”, conchid reprezentanții forului amintit.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.