Angajatorii din mediul privat vor putea acorda o mărire salarială de 200 de lei fără să fie taxați – ministrul Muncii

6 iunie 2022  |  12:15  |  👁 366 Vizualizari


Budăi a spus, la Antena 3, că această măsură – de „majorare voluntară” a salariilor din mediul privat cu 200 de lei fără ca angajatorii să plătească taxe poate fi aplicată în baza programului guvernamental „Sprijin pentru România”.

„Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat – acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ţinând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creăm o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație nu tocmai fericită”, a afirmat ministrul Muncii.

Întrebat dacă rămâne la latitudinea angajatorilor din mediul privat dacă vor crește sau nu salariile, Budăi a răspuns: „Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară, până la o creștere a salariului minim, o vor acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură”.

El a spus că, practic, acești bani se vor adăuga la salariul de bază al angajaţilor: „Această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.