Andrew și Tristan Tate, alături de o fostă polițistă, reținuți pentru 24 de ore în dosarul de trafic de persoane deschis pe numele celor doi frați. Precizările DIICOT + VIDEO de la percheziții și ieșirea de la audieri

30 decembrie 2022  |  06:56  |  👁 400 Vizualizari


Procurorii DIICOT au descins, joi, la locuința unei foste polițiste din București, care ar face parte din gruparea specializată în trafic de persoane a fraților Tristan și Andrew Tate. Cei doi britanici sunt suspectați că ar fi exploatat mai multe tinere, prin intermediul unui studio de videochat amenajat în apropierea vilei lor din Pipera.

UPDATE 3 – Comunicatul DIICOT cu privire la acest caz:

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum SUA și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda «loverboy»).

Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Până în prezent, au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane”.

UPDATE 2 – Frații Tate și fosta polițistă, reținuți pentru 24 de ore

Potrivit surselor GÂNDUL, au fost emise mandate de reținere pentru 24 de ore pentru frații Tate, dar și pentru fosta polițistă implicată în acest caz.

UPDATE – S-au încheiat perchezițiile în cazul fraților Tate, acuzați de trafic de persoane alături de o fostă polițistă. Toți cei trei făptuitori au fost duși la sediul DIICOT pentru audieri

Perchezitiile în cazul fraților britanici Andrew și Tristan Tate, acuzați de trafic de persoane alături de o fostă polițistă, s-au încheiat joi seară. Toți cei trei făptuitori au fost duși la sediul DIICOT pentru audieri.

Continuarea aici

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.