ANAF a publicat o listă cu peste 571.000 de persoane juridice care nu au datorii la stat

4 noiembrie 2022  |  06:55  |  👁 239 Vizualizari


Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au datorii, document care cuprinde 571.300 de persoane juridice ce şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată.

„ANAF publică pe portalul propriu prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au obligaţii restante, aferentă trimestrului III al anului curent. Lista cuprinde un număr de 571.300 de contribuabili persoane juridice care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi care nu figurează în evidenţele fiscale cu obligaţii bugetare restante”, a anunţat instituţia pe propria pagină de Facebook.

Lista cuprinde denumirea contribuabilului şi codul de identificare fiscală şi este ordonată alfabetic. Totodată, există opţiunea interogării punctuale a informaţiilor despre fiecare contribuabil după denumirea acestuia.

Lista contribuabililor fără obligații restante, poate fi găsită la acest link https://www.anaf.ro/restante/listaalba.xhtml

Pentru a vizualiza lista completă, intrați în pagina de mai sus, introduceți codul de verificare în căsuța corespunzătoare (”Cod validare”), fără a scrie nimic în căsuța în care se vede ”Denumire”. Apoi dați click pe ”Afișează lista”, iar cei peste 570.000 de contribuabili persoane juridice fără obligații fiscale vor apărea într-o ordine aleatorie.

Informarea ANAF mai arată că în conformitate cu procedura de publicare condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ de către contribuabili la întocmirea listei sunt:

– sunt depuse pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, toate declarațiile fiscale potrivit vectorului fiscal până la întocmirea listei. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite prin decizie, de către organul fiscal;

– au achitat la scadență/termenul de plată prevăzut de lege obligațiile principale și accesoriile în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;

– nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

ANAF va publica lista contribuabililor persoane juridice care nu înregistrează obligaţii restante, trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare.

Instituția mai precizează că în categoria contribuabililor care nu fac obiectul publicării sunt cuprinși contribuabilii care au fost declarați inactivi temporar de către Registrul Comerțului sau care au fost declarați inactivi potrivit dispozițiilor din art. 92 din Legea nr. 207/2015 cu modificările și completările ulterioare.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.