Alo, SGU!!! Toboganele mortii din parcul Nichita Stanescu, la un pas sa faca prima victima! Un copil a cazut in cap, de la inaltime

15 septembrie 2019  |  20:47  |  👁 745 Vizualizari


Stimati domni si doamne de la SGU Ploiesti, cand veti opri bataia de joc cu care tratati parintii si copiii, in parcurile ploiestene? Cate articole de presa trebuie sa mai apara si cate nenorociri sa se mai intample pana cand veti incepe sa munciti responsabil, interesati si nu in sila si sictir?

In parcul Nichita Stanescu ati construit, in bataie de joc, adevarate capcane pentru copii. Aceste tobogane ale mortii au fost la un pas sa faca prima victima. Un copilas a cazut direct in cap, de la inaltime, sub privirile ingrozite ale mamei. Angajati ai SGU, cum puteti dormi linistiti stiind ca viata unui copil depinde de bataia voastra de joc?

Pentru a intelege gravitatea situatiei, am ilustrat, comparativ, doua tobogane: unul care aduce a instrument de tortura, existent in parcurile ploiestene si un altul, gandit cu cap si realizat cu responsabilitate. O responsabilitate normala, nu ceva iesit din comun, pentru a asigura minimul de siguranta in timpul folosirii de catre copii.

O mamica ne-a semnalat la redactie un episod care s-ar fi putut incheia tragic, prilej cu care am facut si noi cunostinta cu elementele de joaca din parcul Nichita Stanescu, pe care voi, angajati SGU le-ati gandit, construit si montat, pe propria raspundere.

„Copilul meu a cazut direct in cap, de la inaltimea platformei toboganului, in timp ce eram langa el si il supravegheam. Din pacate, copiii nu pot fi programati sa mearga, sa stea sau sa reactioneze dupa cum ne dorim noi, adultii, asa ca, de multe ori, apar surprize dintre cele mai nefericite. Eu, ieri, am fost victima neglijentei celor care au montat in parcul Nichita Stanescu aceste asa-zis tobogane. Copilul meu, intr-o fractiune de secunda, a trecut dintr-o parte a platformei (acolo unde eram eu) in cealalta si a cazut pe spate, direct in cap. Nici noi, adultii, nu avem capacitati supranaturale astfel incat sa ajungem dintr-un punct in celalalt instant. Am dat roata toboganului incercand sa-mi prind copilul, dar a fost prea tarziu. ASta se poate intampla oricand, oricui, indiferent de grija parintelui sau cumintenia copilului. Stim cu totii ca cei mici au obiceiul de a se mai impinge pentru a-si face loc pe tobogan sau ca sunt mai impiedicati. Priviti spatiul lasat parca special pentru caderea in gol.”, a fost mesajul trimis la redactie de o mamica din Ploiesti.

Redactia noastra solicita de urgenta interventia SGU pentru remedierea aspectelor semnalate, in caz contrar, vom face apel catre organele de cercetare penala sa deschida ancheta pentru a se stabili gradul de siguranta pe care il ofera fiecare element de joaca din parcurile ploiestene.

sursa: ph-online

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.