Alo, Dobre! De când au ajuns părinții să plătească paza în școli? Ați înnebunit de tot?!

30 septembrie 2019  |  10:13  |  👁 108 Vizualizari


Prima lună de școală este una în care părinții sunt informați aproape zilnic despre „cotizațiile“ pe care trebuie să le suporte din buzunarul lor pentru școala unde-și au copiii înscriși. Deși învățământul este gratuit, cel puțin teoretic, părinții sunt informați că trebuie să dea pentru dotarea sălilor de clasă, pentru reparațiile școlii, dar și pentru paza copiilor. Una dintre mămicile care-și are copilul la Școala „I.A. Bassarabescu“ din Ploiești a răbufnit în momentul în care a aflat că trebuie să dea câte 45 lei/semestru/copil.

La Scoala Mihai Eminescu, taxa urca pana la 70 de lei/semestru, la Liceul “Victor Slavescu” parintii trebuie sa scoata din buzunar 50 de lei pe semestru pentru paza, iar la Scoala Sf. Vineri, 45 de lei/copil/semestru.

„Eu am un copil care în clasele primare. Pe lângă veșnicul «costă atât și atât, dar nu este obligatoriu» la dat bani la școală pentru diverse (deși dacă nu dai, te-au distrus pe viață), cel mai penibil mi s-a părut să se ceară bani de la FIECARE copil în parte pentru gardianul școlii. Ați citit bine. Serviciile de pază sunt asigurate de copii, într-o instituție publică, unde învățământul este gratuit. Și nu oricât, ci 25 lei pe semestru, de copil! Faceți și voi socoteala la mii de copii când numai în învățământul primar sunt 4-5 clase cu o medie de 30 de elevi în fiecare.

Primarul Dobre știe și el, că doar a fost prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar al Școlii «I.A. Bassarabescu». Acum, nu doar că mi se pare o sumă mare pe lângă celelalte fonduri de strâns (o imprimantă ca să le facă elevilor fișe de lucru, markere pentru tablă, coli, hârtie igienică și săpun pentru baie etc. Adică, nici măcar atât nu le oferă școala?! O hârtie să se șteargă la fund!, dar Poliția Locală ce dracului face?!

Citeste continuarea pe www.observatorulph.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.