Alcoolul la volan in Ploiesti – un obicei nesanatos si foarte riscant

12 decembrie 2021  |  12:19  |  👁 236 Vizualizari


La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că, autoturismul pe care îl avea staționat în dreptul locuinței, a fost acroșat de un alt autoturism, conducătorul acestuia părăsind zona după producerea avariilor.

În urma verificarilor efectuate,  conducătorul auto a fost identificat și depistat ca fiind un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Cornești, care figurează în bazele de date cu permisul de conducere anulat.

Totodată, cu ocazia testării cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Având în vedere aspectele constatate, fața de bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și conducere fără permis de conducere.

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că în timp ce conducea autoturismul personal pe raza comunei Măneciu,  un alt autoturism a intrat în coliziune cu el, provocându-i avarii, ulterior plecând de la fața locului fără să oprească.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, conducătorul auto în vârstă de 34 de ani, domiciliat în comuna Măneciu a fost identificat și depistat, recunoscând faptul că a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu autoturismul mai sus menționat continuându-și deplasarea.

Fiindu-i solicitate documentele, bărbatul a declarat polițiștilor că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ba mai mult, cu ocazia verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autoturismul figurează cu certificatul de înmatriculare suspendat, neavând nici poliță de asigurare RCA obligatorie.

Având în vedere aspectele constatate, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis de conducere.

– Un alt bărbat depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 20:30, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Ciorani au observat, staționat, un autoturism care prezenta mai multe avarii.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constat faptul că bărbatul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă ajungând pe câmpul aferent sensului său de deplasare.

Cu ocazie testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat,  ulterior, bărbatul fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.