Afacerea românească finanțată de Google și alții cu 7 mil. dolari. Ce promite TypingDNA?

5 ianuarie 2020  |  16:40  |  👁 583 Vizualizari


TypingDNA e o afacere care a pornit de la o idee: cum ar fi dacă felul în care tastezi e unic doar ție? Acest startup pornit, în 2016, din Oradea a ajuns acum o vedetă în lumea fondurilor de investiții.

Ce vinde TypingDNA ar putea fi rezumat astfel: autentificare în dispozitive digitale pe baza modului în care tastezi. Afacerea a pornit în 2016 din Oradea și a deschis, între timp, un birou în New York. Ce a reușit recent această afacere e să atragă o finanțare de șapte milioane de dolari într-o rundă condusă de Gradient Ventures, fondul creat de Google pentru soluții de inteligență artificială.

Au mai participat Techstars Ventures şi GapMinder Venture Partners.

Banii obținuți acum vor fi folosiți de companie pentru a finanța dezvoltarea rețelei de asistență pentru dezvoltari care folosesc TypingDNA şi a instrumentelor pentru integrarea serviciilor sale cu instrumente populare de dezvoltare web.

În trecut, compania a primit finanțare de 1,8 milioane de dolari de la fondatorii unor companii precum UiPath şi DataDog. Pritnre clienți are și câteva bănci mari din America de Sud și România.

Cum poate fi folosit TypingDNA în viața de zi cu zi a utilizatorilor obișnuiți

După cum ziceam mai sus, TypingDNA și-a construit afacerea pe autentificare bazată pe modul în care tastezi. Astfel, oferă soluţii de autentificare biometrică sub forma unui serviciu și această tehnologie poate fi implementată în tot felul de servicii.

Ca produse, TypingDNA are inclusiv o aplicație pentru PC care autentifică în mod continuu utilizatorii pe baza modelelor de tastare. Când apar diferențe, alertează administratorii sau blochează automat sistemul. Opţional, deconectează conturi, face capturi de ecran sau poze prin camera web şi trimite alerte (prin mail sau SMS).

Totodată, există o extensie pentru Chrome complementară care furnizează coduri de verificare în două etape pentru servicii terţe, cum ar fi Amazon şi Facebook.

În 2019, TypingDNA a fost pe lista startup-urilor pornite din România care au atras finanțări mari.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.