Afacere cu produse petroliere prin firme fantomă, destructurată de polițiști. S-a descoperit un depozit clandestin

2 februarie 2023  |  08:43  |  👁 130 Vizualizari


O afacere ilegală cu produse petroliere a fost închisă de polițiști și procurori, care au efectuat joi dimineață mai multe percheziții, în șase județe. Sunt cercetate fapte de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste două milioane de euro.

Polițiștii bucureșteni au pus în executare 60 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova, Argeș, Iași, Giurgiu și Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată, se arată într-un comunicat al DGPMB.

„În fapt, în perioada 2019 – 2022, persoanele ar fi creat și implementat un mecanism infracțional prin care, folosind mai multe societăți comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat și declarat fiscal mai multe achiziții ce nu ar fi avut conținut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro.
De asemenea, vor fi puse în executare 40 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, în vederea audierii acestora.
În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile și conturile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurența sumei de aproximativ 2.000.000 euro.”

Potrivit unor surse judiciare, din anchetă a reieșit că s-au emis facturi printr-o firmă fantomă pentru cumpărarea de bunuri și servicii, precum produse petroliere. Acestea erau depozitate într-o locație lângă Ploiești, unde au fost găsite recipiente de mare volum. Ar mai fi fost emise și facturi pentru achiziția de forță de muncă și materiale de construcții.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.