A murit regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cine sunt urmașii la tron și ordinea în care aceștia pot ajunge în fruntea monarhiei

8 septembrie 2022  |  17:41  |  👁 439 Vizualizari


Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a încetat din viață la vârsta de 96 de ani.

Aceasta a domnit timp de peste 70 de ani, fiind urmașa tatălui său George al VI-lea, care în februarie 1952 a murit la vârsta de 56 de ani.

Regina se afla de mai multe zile sub supraveghere medicală și în cele din urmă a decedat la castelul Balmoral din Scoția.

 A murit regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cine sunt urmașii la tron și ordinea în care aceștia pot ajunge în fruntea monarhiei

Moștenitorul la tron va fi fiul cel mare al Elisabetei, Charles, Prințul de Wales, în vârstă de 73 de ani.

El a devenit cel mai longeviv moștenitor, în 2011 la vârsta de 62 de ani.

În momentul în care Charles a împlinit vârsta de 70 de ani, în 2018, Elisabeta a II-a i-a adus un omagiu: „Eu și Philip l-am văzut pe Charles devenind un campion al conservării și al artelor, un mare lider caritabil – un moștenitor dedicat și respectat pentru tron, ce merită să fie comparat cu oricare din istorie – și un tată minunat”

Dacă își va păstra numele după încoronare, acesta va deveni Regele Charles al III-lea, după Charles I (1625-1649) și Charles al II-lea (1660-1685).

După Regele Charles, la tron va urma fiul său prințul William, Ducele de Cambrige, născut în anul 1982.

Imediat după William urmează fiul său cel mare, George, prințul de Cambrige, în vârstă de 9 ani. Acesta este urmat de către frații săi mai mici: prințesa Charlotte de Cambrige (7 ani) și prințul Louis de Cambridge, în vârstă de 4 ani.

După moartea Reginei Elisabeta, „Operațiunea London Bridge” va intra în vigoare, iar primul anunțat a fost prim-ministrul Marii Britanii. Trupul acesteia va sta în stat timp de patru zile la Westminster Hall, iar la 9 zile de la deces va avea loc înmormântarea la Westminster Abbey. Arhiepiscopul de Canterbury va conduce slujba. Corpul reginei va fi dus la Capela Sf. George de la Castelul Winsdor, locul unde sunt înmormântați și regii George V și George VI, bunicul și tatăl acesteia.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.