7 liceeni romani au castigat cel mai mare concurs de robotica din Rusia

21 februarie 2020  |  11:16  |  👁 37 Vizualizari


Echipa AutoVortex, formata din 7 elevi de la licee din Bucuresti, a obtinut medalia de aur la cel mai mare si mai important eveniment stiintific din Rusia – FIRST Russia Robotics Championship.

Echipa AutoVortex s-a calificat la acest eveniment in urma finalei de la Campionatul Regional de Robotica din Saint Petersburg din decembrie 2019.
Cei 7 liceeni fac parte din programul de robotica implementat in tara noastra de Asociatia “Natie Prin Educatie”, BRD FIRST Tech Challenge Romania.
Echipa AutoVortex a fost formata din: Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Gradinaru Alexandru si stefan Rosca – Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Dunuta Andrei – Colegiul National Sf. Sava Vasile Theodor – Colegiul National Ion Neculce. Echipa este coordonata de antrenorul Panea Ionut Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finante la Academia de Studii Economice din Bucuresti.
Ei au construit si programat in Java doi roboti, care au jucat toate meciurile de calificare cu brio si in finala au format alianta care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe rusesti. Finala a fost câstigata de Alianta României AutoVortex, care a stabilit cu aceasta ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.
In plus, echipa AutoVortex a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios si avansat din punct de vedere tehnic.
In urma câstigarii locului I, echipa AutoVortex a fost invitata sa reprezinte România la Campionatul Mondial de Robotica Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume.
“Acest rezultat confirma statutul de lider international al echipei de robotica AutoVortex si adauga un nou trofeu de locul 1 la palmaresul de 6 victorii consecutive in Rusia si peste tot in jurul lumii: Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franta si Cehia”, declara mentorul Ionut Panea.
AutoVortex urmeaza sa joace regionala de calificare de la Bucuresti in cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc intre 20 si 22 martie la Sala Polivalenta.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.