30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei. Prahova printre județele din care pot fi elevii

5 martie 2023  |  14:59  |  👁 168 Vizualizari


30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii:

30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.

Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Bursele ”pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei 4 ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

 

Termenul limită de înscriere la burse este 31 mai 2023. Până la această dată limită a primei etape, aplicanții, cu ajutorul profesorilor sau părinților, trebuie să trimită pe mailul fundatiaradacinigrup@radacini.ro următoarele documente scanate (primul din listă se găsește mai jos în articol de unde se poate descărca):

 

formularul – Aplicație elev care include și formular – consimțământ GDPR

un eseu olograf al elevului aplicant care sa cuprindă informații despre elev și despre familia lui, motivația aplicării pentru o bursă a Fundației Rădăcini Grup, planuri de viitor, de realizare profesională

copie dupa foaia matricolă, clasele V – VIII.

Transmiterea dosarului de aplicare complet, în format fizic, este și ea posibilă, dar nu mai târziu de data de 7 iulie 2023, la adresa: Fundația ”Rădăcini Group”, Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D, Clădirea Aviației Tower, biroul nr. 5, sector 2, București, potrivit comunicatului de presă.

 

În etapa următoare, după studierea documentelor de mai sus, elevii aplicanți care îndeplinesc criteriile vor fi invitați să transmită către comisia de burse alte documente pe care le consideră necesare. Acestea pot fi: copie simplă dupa actul de identitate și certificatul de naștere al aplicantului, copii după diplomele obținute la concursuri și olimpiade școlare; recomandări scrise de cel puțin doi profesori din școala gimnazială, de preferat un profesor de Matematică / Limba română din clasele a VII-a sau a VIII-a și dirigintele actual sau din anul anterior etc.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.