30.000 de viitori profesori s-au înscris la examenul de titularizare, pe aproximativ 4000 de locuri

30 iulie 2020  |  06:28  |  👁 526 Vizualizari


Peste 30.000 de viitori profesori s-au înscris la examenul de titularizare, pe aproximativ 4000 de locuri. În Bucureşti s-au scos doar 632 de locuri la concurs, deşi an de an Ministerul se plânge că nu are destui profesori.

În Bucuresști, titularizarea vine în fiecare an cromu aceeaşi problemă… lipsa posturilor cu normă întreagă. Un profesor de limba engleză din București speră să prindă un loc stabil la catedră. Ştie că cele mai multe posturi sunt blocate de profesori pensionari sau plecaţi în concedii medicale. Chiar şi aşa, are şi un plan de rezervă. Ideea de a preda într-o şcoală privată îi surâde şi o consideră mai avantajoasă financiar.

Peste 30.000 de profesori și-au încercat șansa la proba scrisă a examenului de titularizare. Viitorii profesori se luptă pentru aproximativ 4.000 de posturi scoase la concurs de Ministerul Educaţiei.

Pentru a ocupa un post pe perioadă nedeterminată, un profesor trebuie să obţină cel puţin nota 7. Dacă va lua între 5 şi 7, va fi profesor suplinitor.

„Da, sunt posturi blocate. N-ai ce să faci. Din punctul meu de vedere înveţi bine la titularizarea din fiecare an şi îţi încerci norocul până când…Asta este, într-adevăr, aşa-i situaţia. Cred că te ajută totuşi să te depăşeşti ca profesor dacă dai an de an titularizarea, evident după ce ai dat-o de 3-4 ori nu cred că mai e o problemă”, crede Călin. „Se vorbeşte încă din anii ‘40 de o comoditate a profesorilor. Prinzi un post călduţ, între ghilimele, şi stai acolo toată viaţa”, spune un viitor profesor.

„Într-adevăr, este o luptă destul de acerbă pentru un post în învăţământ, noi ne facem datoria şi participăm la aceste concursuri. Într-adevăr, metodologia e foarte dificilă, însă suntem optimişti şi ne rugăm să meargă lucrurile din ce în ce mai bine”, spune şi Florina, profesoară de limba franceză.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.