22 de autobuze electrice noi și stații de încărcare achiziționate de primăriile Ploiești și Ariceștii Rahtivani

25 octombrie 2022  |  13:25  |  👁 269 Vizualizari


Proiectul Primăriei Ploiești se va derula în parteneriat cu Primăria comunei Ariceștii Rahtivani și implică achiziționarea a 22 de autobuze nepoluante de 10 metri lungime, precum și a 22 de stații de încărcare lentă și 8 stații de încărcare rapidă.

Obiectivul general al proiectului respectiv este reprezentat de asigurarea unui serviciu de transport public pentru călători, sustenabil, eficient și prietenos cu mediul, la nivelul municipiului Ploiești, prin îmbunătățirea condițiilor de mobilitate și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În ceea ce privește amplasamentul stațiilor de reîncărcare rapidă, două dintre acestea vor fi situate în comuna Ariceștii Rahtivani (una în satul Buda și una în satul Nedelea), iar șase dintre acestea vor instalate la nivelul municipiului nostru.

Noile mijloace de transport, achiziționate în cadrul proiectului câștigat de administrația publică ploieșteană, vor înlocui autovehiculele mai vechi de 17 ani, care se află, în prezent, în parcul auto al operatorului de transport public local, S.C. TCE S.A Ploiești.

Prin implementarea acestui proiect cu finanțare europeană se dorește creșterea gradului de mobilitate a cetățenilor, prin înființarea unor noi trasee de transport public între localitățile Ploiești și Ariceștii Rahtivani, pe următoarele rute: Ploiești – Parc Industrial Ploiești – Dacher – Sat Buda – West Park – Bau Elemente – Ploiești, respectiv Ploiești – Rond R.A.R.- Bau Elemente –Târgșorul Nou –  Stoienești – Ariceștii Rahtivani – Nedelea.

Traseul de retur se va derula, astfel: Ariceștii Rahtivani – Stoienești – Târgșorul Nou – Bau Elemente – Rond R.A.R.- Ploiești.

Valoarea totală a investiției este de peste 10 milioane euro (fără TVA).

Urmează să se organizeze o licitație, după obținerea fondurilor.

sursa:zdp.ro

foto: caracter ilustrativ

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.