Doua transplanturi medulare autologe, cu celule stem hematopoietice, au fost realizate recent, in sectia de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

1 noiembrie 2019  |  11:10  |  👁 1698 Vizualizari


  1. Două transplanturi medulare autologe, cu celule stem hematopoietice, au fost realizate recent la doi pacienţi în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani, în Secţia de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale, evoluţia celor doi pacienţi este favorabilă, urmând să fie externaţi zilele următoare.

Procedurile s-au desfăşurat sub coordonarea prof. dr. Ana-Maria Vlădăreanu şi a conf. univ dr. Horia Bumbea.

Peste câteva zile sunt programate alte două transplanturi medulare ce vor fi făcute de echipa medicală din Secţia clinică hematologie şi transplant de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În secția de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București au avut loc, recent, două transplanturi medulare autologe la doi pacienți în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani. Aceste proceduri s-au desfășurat sub coordonarea doamnei Prof. Dr. Ana-Maria Vlădăreanu și a domnului Conf. Univ dr. Horia Bumbea.
Evoluția celor doi pacienți

„Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a început activitatea de transplant încă din anul 2018, acest lucru fiind posibil şi datorită implicării Asociaţiei ‘Dăruieşte Viaţă’, care a amenajat camerele sterile. Investiţia a fost făcută în anul 2015, iar punerea în funcţiune s-a realizat în anul 2018. (…) Includerea spitalului în finanţarea CASMB va permite continuarea şi extinderea acestui program, iar în perioada imediat următoare, odată cu amenajarea Băncii de Ţesuturi şi Celule, vom putea lansa şi transplantul heterolog”.

Sursa:Agerpres

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.