1 ºC au arătat termometrele în această noapte în care ploieștenii au tremurat în case de frig și tot fără apă caldă la robinete

17 octombrie 2022  |  05:31  |  👁 209 Vizualizari


Încă o ședință de consiliu, având ca tema furnizarea agentului termic la Ploiești. A patra pe weekend-ul acesta. Din păcate, ploieștenii stau în case tot în frig și tot fără apă caldă la robinete.

După încă o discuție care a durat mai bine de o oră, aleșii locali ploieșteni s-au întâlnit fizic, dar cei mai mulți online, ca să aibă de unde pleca/ ieși. Asta, așa, la modul simplist.

De fapt, discuțiile au fost aprinse, lungi și pline de controverse. Evident, asta nu-i încălzește pe ploieștenii care, la ora aceasta, tremură de frig în case sau pun iarăși oala pe foc pentru a se spăla.

Așadar, a patra ședință de Consiliu Local, din weekend, nu s-a terminat cu nicio decizie.

Pe ordinea de zi s-a aflat propunerea Executivului Local de acordare a unui avans, în cuantum de 5 milioane de lei, pentru achiziționarea de gaze pentru serviciul de termoficare al Ploieștiului. Grupul PNL a anunțat din start că dorește un punct de vedere din partea Consiliului Concurenței dacă un astfel de ajutor financiar presupune un nou aviz din partea instituției.

De altfel, mâine, la Consiliul Concurenței, va fi prezentată și propunerea consilierilor PNL prin care a fost propusă acordarea unui împrumut de 10 milioane de lei pentru Termo Ploiești. După lungi discuții controversate, proiectul de hotărâre a fost prorogat, urmând ca luni, 17 octombrie, să fie convocată o nouă ședință a Consiliului local.

Furnizarea apei calde a fost sistată la Ploiești pe 1 august. Reluarea furnizării presupune și alte proceduri tehnice. Achiziționarea gazului este una dintre măsurile necesare pentru repornirea sistemului de termoficare.

Miercuri se așteaptă obținerea licențelor provizorii de la ANRE, condiție obligatorie pentru desfășurarea activității de către Termo Ploiești, noul operator de termoficare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.