WhatsApp lansează Dark Mode

4 martie 2020  |  11:24  |  👁 247 Vizualizari


WhatsApp anunţă că a început să implementeze, în sfârşit, funcţia Dark Mode în cadrul aplicaţiei sale, funcţie care va deveni disponibilă simultan atât pe iOS, cât şi pe Android.

Dark Mode este una dintre cele mai la modă facilităţi în rândul aplicaţiilor mobile şi presupune înlocuirea fundalului alb cu culori închise, eventual chiar negru. Aşa se obţine un consum mai redus de energie pe ecranele AMOLED.

Un alt avantaj, cum este subliniat foarte amuzant şi în clipul de prezentare al noii facilităţi, este protejarea ochilor seara de lumina puternică a ecranului.

Dark Mode în WhatsApp poate fi activat şi dezactivat manual dar poate urma şi setările sistemului de operare. Dacă la setările de Android sau iOS utilizatorul a bifat modul întunecat, atunci toate aplicaţiile compatibile, inclusiv WhatsApp, vor afişa modul întunecat.

Există, însă, o limitare pentru utilizatorii de iPhone. Dark Mode este disponibil doar pentru iOS 13, astfel că cei care folosesc o versiune mai veche nu se vor putea bucura de el.

WhatsApp vine foarte târziu cu al său Dark Mode. YouTube, de exemplu oferă această facilitate de doi ani deja. WhatsApp justifică întârzierea spunând că a cercetat şi experimentat cu cele mai bune variante coloristice.

Sursa : News

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.