Google, avertisment cu privire la capcanele în care putem fi prinși de inteligența artificială

12 februarie 2023  |  06:59  |  👁 181 Vizualizari


Şeful Google Search a avertizat împotriva capcanelor inteligenţei artificiale în chatbot-uri într-un interviu publicat sâmbătă, în timp ce compania-mamă Google Alphabet luptă pentru a concura cu aplicaţia de succes ChatGPT, transmite Reuters, citat de news.ro.

”Acest tip de inteligenţă artificială despre care vorbim acum poate duce uneori la ceva ce numim halucinaţii. Acest lucru se exprimă în aşa fel încât o maşină să ofere un răspuns convingător, dar complet inventat”, a declarat Prabhakar Raghavan, vicepreşedinte senior la Google şi şeful Google Search, pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Una dintre sarcinile fundamentale, a adăugat eleste menţinerea acestui tip de inteligenţă artificială la minimum.

Bard, chatbot-ul în care își pune Google speranțele

Google a rămas în urmă după ce OpenAI, un startup susţinut de Microsoft cu aproximativ 10 miliarde de dolari, a introdus în noiembrie ChatGPT, care de atunci a uimit utilizatorii cu răspunsurile sale incredibil de umane la întrebările utilizatorilor.

Alphabet a prezentat Bard, propriul său chatbot, la începutul acestei săptămâni, dar software-ul a afişat informaţii inexacte într-un videoclip promoţional, o gafă care a costat miercuri compania 100 de miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă.

Alphabet, care încă efectuează teste pentru utilizatori pe Bard, nu a indicat încă când aplicaţia ar putea deveni publică.

”În mod evident, simţim urgenţa, dar simţim şi o mare responsabilitate. Cu siguranţă nu vrem să inducem publicul în eroare”, a spus Raghavan.

sursa: stiripesurse.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.