Apple lansează miercuri noile telefoane iPhone și o nouă generație a ceasului smart

7 septembrie 2022  |  08:46  |  👁 420 Vizualizari


Apple va organiza miercuri tradiționalul său eveniment de toamnă unde vor fi prezentate telefoanele iPhone 14 și noua generație de Apple Watch. Zvonurile spun că iPhone-urile vor fi mai scumpe, iar Apple Watch va beneficia de un model Pro, cu ecran mai mare. Vor fi patru modele noi de iPhone: două cu ecran de 6,1 inci și două cu 6,7 inci. Cel mai scump iPhone ar putea costa 1.700 dolari în SUA.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 20.00 (ora României) și va fi transmis live de la campus-ul Apple Park.

Apple a vândut peste 1,5 miliarde de iPhone-uri în 15 ani, maximul fiind în al patrulea semestru din 2020: aproximativ 90 de milioane. În cele mai slabe trimestre compania a generat o cifră de afaceri de peste 25 miliarde dolari din vânzarea de iPhone-uri, iar în cele mai bune (octombrie – decembrie), 70 miliarde dolari.

În toamna lui 2020 a fost introdus modelul 5G și prețul mediu de vânzare al unui iPhone a crescut cu aproape 200 dolari, Spre exemplu, în aproape trei ani, prețul mediu de vânzare a crescut în aproape de la 783 dolari, la 954 dolari, arată datele din SUA ale Consumer Intelligence Research Partners.

În medie, posesorii de iPhone își schimbă telefonul la trei ani.

Se pare că Apple va prezenta și Apple Watch Series 8 care ar putea veni cu un senzor pentru măsurarea temperaturii pielii. Marea noutate ar fi însă lansarea unui model Pro, cu ecran mai mare și cu mai multe funcții.

Sunt mai multe zvonuri legate de ce se va schimba la noile iPhone-uri, iar unul ar fi că se va renunța la modelul Mini. iPhone 13 Mini are ecran de 5,4 inci, iar la iPhone 14 s-ar putea să nu mai existe un model Mini, ci patru modele (cele standard și versiunile Pro, în variante cu ecran de 6,1 inci, respectiv 6,7 inci).

Așadar, am putea avea două modele cu ecran de 6,1 inci (iPhone 14 și iPhone 14 Pro), dar și două modele cu ecran de 6,7 inci (iPhone 14 Max și iPhone Pro Max).

O întrebare despre care s-a dezbătut este: vor fi noile iPhone-uri mai scumpe, în contextul în care, față de acum un an, multe produse și servicii costă și cu 15-20% mai mult. În SUA, cel mai ieftin iPhone nou, 13 Mini, costă de la 699 dolari, în varianta cu 128 GB stocare, în timp ce iPhone 13 clasic pornește de la 699 dolari.

iPhone 13 Pro Max pornește de la 1.099 dolari și ajunge la 1.599 dolari (la versiunea cu 1 TB). Sunt analiști care spun că Apple ar putea adăuga 100 de dolari la prețul telefoanelor, pentru iPhone 14.

Este sigur că iPhone 14 va avea procesor mai puternic și ar fi de așteptat ca bateria să aibă autonomie mai bună. Alte informații spun că vor fi îmbunătățiri importante la fotografia pe timp de noapte. Mai sunt diverse zvonuri legate de posibile noi caracteristici mai speciale, dar rămâne de văzut dacă se vor confirma sau nu.

Se pare și că noile iPhone-uri vor renunța la „notch” în favoarea unor decupaje în ecran pentru camera frontală și senzorul TrueDepth pentru Face ID.

sursahttps://economie.hotnews.ro/stiri-gadget-25776028-apple-lanseaza-miercuri-noile-telefoane-iphone-noua-generatie-ceasului-smart.htm

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.