Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că președintele Klaus Iohannis blocheză salariile bugetarilor, îi jignește și pune piedici funcționării normale a Guvernului, după ce șeful statului a refuzat să numească noi miniștri.
Dăncilă a precizat că este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, și că, din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Ea a dat asigurări că nu va ceda, dar nu a spus ce va face concret.
Declarațiile premierului Viorica Dăncilă:
– Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui, reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis simțul urgenței se activează doar în campanie. Din păcate, însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea față de probleme țării continuă. Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal.
– Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluția deblocării activității ministerelor, prin delegarea unor atribuții către Secretariatul General, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp.
– A trebuit să schimbăm proceduri și să modificăm acte normative pentru ca oamenii din ministere să-și poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri ca să putem funcționa.
– Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri, a văzut și apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu-și primesc salariile. Din păcate însă am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial. Este evident că partidului lui Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc și îi amenință oricând au ocazia că o să le taie veniturile. Însă, președintele a dus acest lucru la un alt nivel. Pur și simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc.
– Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează. Așa cum au încercat să blocheze și nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătățire a imaginii României în plan extern.
– Fie domnul Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnul Orban, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu. Am văzut o nouă alianță de conjunctură între Iohannis și Tăriceanu: alianța ipocriziei.
– Prin aceste lucruri care le fac, acești oameni s-au întors împotriva propriului popor.
– Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez. Oamenii aşteaptă să le plătim pensiile pe care le-am majorat, salariile, bursele, să derulăm investiţiile

Related posts

Leave a Comment

seventeen + 14 =