Turiştii care vor călători în Grecia vor avea nevoie de un ”paşaport de sănătate”, care să ateste că nu au coronavirus

23 aprilie 2020  |  05:06  |  👁 515 Vizualizari


Turiştii care vor călători în Grecia vor avea nevoie de un ”paşaport de sănătate”, care să ateste că nu au coronavirus, a declarat ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, citat de site-ul Greek City Times, transmite News.ro.

Potrivit portalului, într-o perioadă în care autorităţile din domeniul sănătăţii dau primele speranţe legate de revenirea treptată la normalitate, operatorii din turism sunt îngrijoraţi în mod special de impactul pandemiei de coronavirus asupra sectorului turismului, care are o pondere majoră în economia Greciei. Având în vedere că intrarea vizitatorilor străini în ţară este considerată periculoasă, experţii avertizează că vor exista reguli şi controale stricte pentru călătorii.

Aşa cum a afirmat ministrul Turismului, Haris Theocharis, turiştii care vor veni în Grecia vor avea nevoie de un ”paşaport de sănătate”.

Ce va însemna acest lucru? Turiştii vor veni în Grecia doar dacă vor putea dovedi că nu au coronavirus.

Marele pariu pentru evoluţia anului turistic este intrarea şi ieşirea în siguranţă a vizitatorilor din Grecia şi din acest motiv este introdus ”paşaportul de sănătate”, aşa cum a anunţat Ministerul Turismului, pentru a descrie metodologia de ”intrare în siguranţă”.

În acest scop, Theocharis a spus că este consultată Uniunea Europeană, pentru ca orice cetăţean european care doreşte să călătorească să fie testat pentru depistarea coronavirusului.

Ministrul a explicat că testarea ar trebui să aibă loc în ţara de provenienţă. De exemplu, dacă este vorba despre un vizitator german, acest test ar trebui să aibă loc în Germania, înainte ca acesta să vină în Grecia.

Theocharis a spus că este în contact cu touroperatori importanţi din străinătate, care şi-au exprimat interesul pentru Grecia şi aşteaptă să fie luate măsuri de protecţie în hoteluri şi alte locuri de interes turistic.

Vorbind la televiziunea SKAI, Theocharis a subliniat că 2020 va fi un sezon turistic de trei luni, notând că iulie, august şi septembrie vor susţine sezonul turistic din aceste an. El a adăugat că există şi indicii bine fundamentate pentru extinderea sezonului în octombrie şi noiembrie. O precondiţie va fi, desigur, să nu aibă loc evoluţii neaşteptate ale coronavirusului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.