Trei pacienti din Brașov infectați cu COVID-19 transferați de urgență cu elicopterul la Spitalul Județean Ploiești și nu la Câmpina spitalul desemnat suport COVID-19 pe Prahova

23 aprilie 2020  |  18:46  |  👁 496 Vizualizari


Planul roșu de intervenție, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești după ce la unitatea medicală vor fi transferați trei pacienți cu Covid de la Brașov. Cei trei pacienți din Brașov sunt în stare gravă și pentru a nu supraaglomera secția ATI a Spitalului Județean Brașov s-a decis ca aceștia să fie transferați la Ploiești. Transferul se face cu un elicopter care decolează de la Ghimbav, anunță brasovstiri.ro.

„Tocmai am fost informați că trei pacienți infectați cu Covid-19, de la Brașov, vor fi transferați la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești!

Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienți intubați, aflați în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență și nu la Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport pentru pacienții cu Covid-19.

La Spitalul Județean a fost declanșat Planul Roșu și s-au luat deja toate măsurile care se impun într-o asemenea situație pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus. Trebuie precizat că spațiul în care vor fi internați pe Terapie Intensivă este distinct, cu circuit separat, astfel încât să nu existe riscuri pentru ceilalți pacienți ai spitalului.

Tuturor medicilor, asistentelor medicale, personalului de la Spitalul Județean de Urgență le mulțumesc pentru profesionalism și am încredere că totul va fi bine!”, a fost anunțul făcut de Bogdan Toader, pe pagina sa de facebook.

Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranță pe cei trei pacienți aflați deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menține în viață și a le îmbunătăți starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Brașov.

Dispunem, pe lângă echipamentele de protecție necesare personalului medical, de aparatura specifică pentru menținerea funcțiilor vitale bolnavilor, iar tunelurile de dezinfecție montate în spital vor reduce orice risc de răspîndire a virusului la intrarea pacienților cu coronavirus proveniți din Brașov.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.