Thailanda va declara stare de urgență începând de joi

24 martie 2020  |  09:18  |  👁 366 Vizualizari


Thailanda va declara stare de urgenţă începând de joi timp de o lună, pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Prayuth Chan-ocha, potrivit Reuters şi DPA.

Starea de urgenţă va cuprinde o serie de măsuri obligatorii şi de ‘apeluri la cooperare’, a spus prim-ministrul thailandez.

El a precizat că oamenilor li se va cere să rămână în casă, iar în zonele unde există riscul răspândirii virusului vor fi impuse restricţii.

Decretul înseamnă că premierul va avea puterea executivă de a impune noi măsuri pentru a combate epidemia, inclusiv posibilitatea ca autorităţile să aibă puteri sporite şi instalarea de puncte de control pentru a reduce deplasarea oamenilor, a menţionat Prayuth Chan-ocha.

El a spus că detaliile privind măsurile care ar putea fi luate vor fi discutate după intrarea în vigoare a stării de urgenţă.

Thailanda a raportat marţi trei decese şi 106 noi cazuri de COVID-19. Numărul total de cazuri de infectare a ajuns la 827, iar numărul morţilor este de patru.

sursa:stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.