Testarea si trecerea prin boala, incluse si ele in certificatul verde la locul de munca. Ce spune ministrul Sanatatii

3 decembrie 2021  |  11:05  |  👁 360 Vizualizari


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit noi detalii certificatul verde, mai exact despre situațiile în care ar trebui ca acesta să poată fi generat.

„Dumneavoastră ați văzut că ne-am confruntat un an și jumătate cu multe decizii politice care nu erau legate de recomandările medicale. O să încercăm să găsim o soluție. Punctul meu de vedere este că această soluție trebuie să includă toate cele trei altenative descrise în legislația UE, apropo de certificatul verde”, a spus Alexandru Rafila, scrie b1tv.ro.

Rafila a reluat ideea potrivit căreia documentul ar urma să fie solicitat doar la creșterea numărului de infectări.

Ministrul Sănătății, despre certificatul verde la locul de muncă

Rafila a anunțat că proiectul de lege privind certificatul verde trebuie să reia parcursul legislativ, pentru aă amendamentele depuse i-au schimbat complet sensul. „Varianta de la Senat a căzut și din păcate actul normativ depus se referea strict la o categorie profesională și atât, după care a urmat un val de amendamente. Există o prevedere care spune că dacă amendamentele schimbă cu totul sensul proiectului de lege inițial, lucrurile trebuie late de la capăt”, a mai declarant ministrul, citat de b1tv.ro.

Alexandru Rafila, pus de premier să găsească soluții urgente

Premierul Nicolae Ciucă a arătat, zilele acestea, că susține introducerea certificatului verde la locul de muncă și a dat de înțeles că a solicitat urgentarea demersurilor legislative în acest sens. „Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila (Alexandru Rafila, ministrul Sănătății – n.r.) sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament şi, în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să poată să meargă la promulgare şi să poată fi aplicat. (…) Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.