Tehnologia 5G ajunge în România în 2021

4 iulie 2020  |  06:24  |  👁 157 Vizualizari


Mult controversata tehnologie 5G va ajunge în România la începutul anului viitor. A dat asigurări Dragoş Preda, secretarul de stat pentru comunicaţii electronice, la emisiunea „Ca-n viaţă”. Preda a explicat că teama de nouă tehnologie este nefondată.

„Lucrul acesta este clarificat de numeroși oameni de știință, fizicieni. Cu unii dintre aceștia sunt chiar în legătură și vom genera o serie de campanii pentru a explică aspecte.  Cele care au efect nociv sunt cele care înregistrează valori de peste 2,4mil de Ghz. Tehnologia 5G înregistrează valori la 70 de Ghz, deci mult departe”, a declarat Dragoș Preda.

Întrebat despre când vor fi montate antenele 5G în România, secretarul de stat a precizat că acest lucru se va întâmpla la începutul anului viitor.

„Iniţial era prevăzut la sfârşitul acestui an, dar datorită şi solicitării numeroaselor state europene şi urmare a focusului masiv, care a fost înregistrat în această perioada privind criză sanitară, lucrul acesta se va întâmpla undeva la început anului viitor”, a declarat Preda.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.