Statele Unite ale Americii se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

8 iulie 2020  |  07:42  |  👁 467 Vizualizari


Preşedintele american Donald Trump a anunţat oficial că retrage Statele Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Trump a informat Congresul american şi Naţiunile Unite. Imediat, decizia liderului de la Casă Albă a stârnit un val de critici din partea congresmenilor şi senatorilor care au calificat-o drept una „haotică şi incoerentă”, mai ales în mijlocul unei pandemii.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza ineficienţei OMS în gestionarea pandemiei.

„Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită”, spunea Donald Trump la finalul lunii mai.

Preşedintele SUA a acuzat China că nu a transmis în mod corespunzător informaţii despre coronavirus Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi că a exercitat presiuni asupra OMS pentru „a induce lumea în eroare”.

Anterior, preşedintele SUA suspendase contribuţiile financiare către OMS şi ceruse reformarea organizaţiei internaţionale.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.