Starea de sănătate a lui Pele s-a agravat. Bolnav de cancer, acesta suferă de insuficienţă renală şi cardiacă

23 decembrie 2022  |  10:59  |  👁 190 Vizualizari


Cancerul lui Pele „progresează” şi legenda braziliană a fotbalului primeşte „un tratament mai intensiv” din cauza unei „insuficienţe renale şi cardiace”, a anunţat, miercuri, spitalul din Sao Paulo unde fiicele sale se pregătesc să petreacă Crăciunul alături de el, informează AFP.

Pele, în vârstă de 82 de ani, a fost internat pe 29 noiembrie la spitalul Albert Einstein pentru o reevaluare a tratamentului său chimioterapic după descoperirea unei tumori la colon în septembrie 2021.

„Pacientul prezintă o evoluţie a bolii sale şi se impune un tratament mai intensiv pentru tratarea unei insuficienţe renale şi cardiace”, au explicat medicii în buletinul lor medical.

Pele va rămâne spitalizat „în camera sa normală, unde primeşte tratamentul necesar”. Două dintre fetele sale, Kely Nascimento şi Flavia Arantes, au anunţat pe conturile lor de Instagram că tatăl lor va petrece Crăciunul în spital.

„Crăciunul nostru acasă a căzut. Am decis împreună cu medicii că, din diverse motive, este mai bine să rămână aici, dar cu familia alături”, se arată în comunicatul ilustrat de o fotografie cu cele două surori zâmbitoare.

Pele, fostul jucător al echipelor Santos FC şi New York Cosmos, este singurul jucător din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

Pele a urmărit şi finala Cupei Mondiale din Qatar din spitalul în care se află internat.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.