Stabilitate pentru fermieri. Contractele de arendă vor avea o durată de 10 ani

6 octombrie 2022  |  05:34  |  👁 500 Vizualizari


Agricultura este un domeniu supus unei mulțimi de riscuri. Pornind de la condițiile de mediu neprielnice, la apariția unor boli și dăunători, lipsa unor mijloace tehnice performante și ajungând, nu în ultimul rând, la convulsiile economice, așa cum se întâmplă acum, pe fondul creșterii explozive a prețurilor la energia electrică și gaze naturale, majorări care au afectat enorm sectorul agricol și industria conexă.

Tocmai de aceea, este binevenită apariția unor noi reglementări în legislația agricole, care să îl ajute pe fermier și comunitățile rurale.

Potrivit schimbărilor votate în Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice din Parlamentul României, contractele de arendă încheiate între fermieri și arendatori vor avea o durată de 10 ani.

Legea arendei, modificată și votată în Comisia de specialitate din Parlament, prevede că subarendarea totală sau parțială este interzisă, sub sancțiunea nulității, cu excepția schimbului de utilizare a terenului între arendași. Contractul de arendare încetează prin incapacitatea sau falimentul arendașului. În cazul decesului arendatorului, moștenitorii sunt obligați să mențină contractul de arendare pe durata încheiată cu arendașul. În cazul vânzării terenului, cumpărătorul este obligat să mențină contractul de arendă până la expirarea termenului de valabilitate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.