Spotify ajunge pe Netflix, sub forma unui serial fascinant

12 decembrie 2019  |  12:20  |  👁 213 Vizualizari


În cazul în care ai o afinitate pentru tehnologie și ești abonat la Netflix, te vei bucura să afli că un viitor serial al platformei de streaming va fi construit în jurul Spotify.

Cei de la Netflix continuă șirul investițiilor semnificative în producții originale cu un serial care va spune în detaliu povestea fondatorilor Spotify, Daniel Ek și Martin Lorentzon. Producția ar putea să aibă ceva în comun cu intriga din The Social Network a lui Aaron Sorkin, dar poate la fel de bine să fie un documentar episodic. Acestea particularități nu au fost făcute publice până la această oră.

Pe parcursul zilei de miercuri, cei de la Netflix au confirmat că a început producția la un serial Spotify, cu accent pe co-fondatorii celui mai important serviciu de streaming audio, Daniel Ek și Martin Lorentzon. Nu știm foarte multe particularități despre această creație artistică, dar sunt șanse foarte mari să vorbim de o ecranizare dramatizată, în loc de documentar. Un argument în plus în această direcție vine de la implicarea companiei britanice de producție Yellow Bird UK.

Ca un omagiu adus faptului că Spotify vine din Suedia, cei de la Netflix au insistat pe faptul că serialul va fi produs atât în engleză, cât și în suedeză. Pentru materializarea inițiativei, oficialii platformei au angajat o mare parte din distribuție cu origini suedeze. Per-Olav Sørensen (Netflix – Quicksand) va juca unul dintre rolurile principale. Scenariul va fi inspirat din cartea Spotify Untold, o carte de non-ficțiunea care adresează evoluția platformei din prisma a doi jurnaliști, Sven Carlsson și Jonas Leijonhufvud.

Spre deosebire de The Social Network, producția Netflix nu-și propune să pună într-o lumină proastă fondatorii gigantului. ”Este o poveste despre convingeri puternice, o voință de neoprit, acces și visuri mari care pot ajuta jucători mici să provoace starea actuală prin evoluția modului în care ascultăm cu toții muzică.”, se arată în comunicatul Netflix pe marginea subiectului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.