Filmul românesc de pe Netflix la care vei râde în hohote: de ce trebuie să vezi comedia de Nae Caranfil

17 martie 2023  |  07:48  |  👁 212 Vizualizari


Filmul românesc de pe Netflix la care vei râde în hohote este 6,9 pe scara Richter, din 2016, regizat de nimeni altul decât Nae Caranfil.

Scenariul comediei îl prezintă pe un tânăr actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența.

Tony-actorul, soția sa instabilă psihic, tatăl hedonist și frumoasa (deși mult prea tânăra) iubită a acestuia, evoluează împreună într-un „cadril” tragi-comic, în așteptarea unui dezastru seismic și a unei premiere teatrale unde, cel puțin în intenții, „toată lumea râde, cântă și dansează”.

Mai exact, Tony (Laurenţiu Bănescu), un actor pe la 35 de ani este căsătorit de 5 ani cu Kitty (Maria Obretin), designer de interior, rămasă fără job şi depresivă. Plăcut de regizorul teatrului în care lucrează, Tony ajunge să deţină rolul principal într-un „musical”, pentru că seriozitatea şi perseverenţa compensează uneori lipsa talentului – el va fi un Orfeu modern, lira-i armă sa, iar ţelul îi e să o recâştige pe frumoasa Euridice. Dar o banală zi de luni îi schimbă viaţa lui Tony.

Filmul românesc de pe Netflix la care e imposibil să nu râzi

De ce trebuie să vezi filmul românesc de pe Netflix? În primul rând, pentru că e regizat de Nae Caranfil. Și aici aș putea să ma opresc, dar îți mai dau câteva motive.

În al doilea rând, pentru că vei râde. De ce? Pentru că are o distribuție foarte bună, și anume Maria Obretin, Teodor Corban, Laurențiu Bănescu, Ionuț Grama și Ovidiu Niculescu.

De asemenea, a câștigat și premii importante: Cele mai bune decoruri (lungmetraj ficţiune), Cel mai bun sunet (lungmetraj),
Cea mai bună muzică originală (lungmetraj), Cele mai bune costume (lungmetraj ficţiune) și Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură (lungmetraj ficţiune), la premiile GOPO din anul 2018.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.