Spania: Proteste la Barcelona, după ce producătorul japonez Nissan a decis să închidă fabrica de automobile

29 mai 2020  |  12:31  |  👁 516 Vizualizari


Trei mii de oameni ar urma să fie concediați, după ce producătorul japonez Nissan a decis să închidă fabrica de automobile din Barcelona, însă alte mii de locuri de muncă sunt amenințate de decizie. Ministrul spaniol al industriei regretă măsura, dar Nissan a redus capacitatea de producție după ce a înregistrat pierderi mari din cauza pandemiei.

Decizia face parte din programul de restructurare pe plan global al producătorului nipon. A fost anunțată după o întîlnire prin videoconferință între lideri sindicali ai fabricii din Barcelona și conducerea europeană a Nissan. Producătorul japonez a raportat prima pierdere din ultimii 11 ani din cauza reducerii vânzărilor și a acționat rapid. Fabricile din Spania și Indonezia vor fi închise.

Producția se va desfășura în unitățile din Marea Britanie și Thailanda. La Barcelona, mii de oameni au blocat drumurile când au aflat că vor fi șomeri.

Lideri de sindicat au avertizat că 20.000 de locuri de muncă ar putea fi desființate în urma deciziei producătorului auto japonez, care afectează întreg lanțul de producție.

Implicații sunt și pentru Renault, care are o alianță cu Nissan, și estimează pierderi de aproape 4 miliarde de euro.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.