Spania a prelungit starea de urgență după înmulțirea cazurilor de Covid-19 în scurta perioadă de relaxare

8 mai 2020  |  08:16  |  👁 269 Vizualizari


Parlamentul spaniol a decis prelungirea stării de urgență, la cererea premierului Pedro Sanchez, după ce relaxarea măsurilor de protecție în fața Covid-19 s-a dovedit periculoasă.

Spaniolii trebuie să respecte măsurile de distanțare fizică încă 10 zile. Parlamentul a prelungit starea de urgență până la 24 mai, după ce numărul cazurilor noi de Covid-19 a început să crească alarmant începând de marți, 5 mai (2.260 de noi cazuri, 185 de decese). Miercuri, 6 mai, erau 3.121 de cazuri noi de Covid-19 și 244 de morți.

În cererea sa adresată Parlamentului, premierul spaniol a arătat că ar fi o greșeală uriașă dacă Spania ar ridica măsurile de distanțare fizică. „Mai avem nevoie de câteva săptămâni pentru a garanta sănătatea cetățenilor”, a spus acesta.

Parlamentul a încuviințat cererea guvernului, însă nu fără scandal. Opoziția a acuzat Puterea că încalcă libertățile fundamentale ale omului în timpul acestei stări de urgență, prelungită pentru a patra oară.

„Toate drepturile sunt intacte, nicio liberate nu este încălcată, doar două sunt limitate, printre care aceea de liberă circulație, dar scopul e să asigurăm sănătatea publică și să salvăm vieți”, a spus premierul Pedro Sanchez.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.