Slovenia a ridicat restricțiile de circulație, Spania începe relaxarea săptămâna viitoare. Supărați că nu pot relua activitatea, micii comercianți italieni au predat cheile localurilor

1 mai 2020  |  12:16  |  👁 470 Vizualizari


Peste 3.200.000 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus la nivel mondial, iar aproape 330 de mii au murit. Sunt cele mai recente cifre legate de temutul COVID-19. Cu aproape 28 de mii de morți, Marea Britanie e printre țările cu cele mai multe victime. În ultimele 24 de ore, în Rusia s-au înregistrat peste 7 mii de cazuri noi și 100 de decese. Europa se pregătește să revină la viață după carantina care a încremenit o lume întreagă. Reluarea activității se face gradual. Dacă reapare pericolul unei contagiuni masive, carantina poate fi imediat reinstituită.

În Slovenia au fost ridicate restricțiile de deplasare, iar oamenii pot circula liber în toată țara. Rămâne în vigoare interdicția privind adunările în spații publice, iar grădinițele se redeschid treptat pe 18 mai.

Spania, țară în care epidemia a fost deosebit de agresivă, începe relaxarea de săptămâna viitoare. Se vor redeschide saloanele de coafură și de înfrumusețare, iar restaurantele vor putea vinde mâncare pentru acasă. Planul de relaxare are 4 etape, iar până în iunie se redeschid și plajele.

Irlanda va ridica restricțiile treptat, conform unui grafic pe două sau patru săptămâni, dar guvernul avertizează că restricţiile ar putea fi reintroduse dacă se înmulţesc cazurile de infectare.

În Franța se fac pregătiri intense pentru 11 mai, când, treptat, începe eliminarea unora dintre interdicții.

În Italia, micii comercianți și proprietari de baruri și cafenele sunt nemulțumiți pentru că nu vor avea voie să reînceapă activitatea înainte de 1 iunie.

În multe orașe din peninsulă a pornit o mișcare numită „Învierea Italiei”. Micii comercianți acuză guvernul că i-a sufocat și, într-un gest simbolic, au mers la primării și au dat cheile magazinelor, barurilor și restaurantelor pe care le dețin.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.