Simulare Evaluarea Națională 2023. Subiectele la limba română, publicate astăzi

20 martie 2023  |  06:51  |  👁 226 Vizualizari


Simularea Evaluării Naționale 2023 începe luni, 20 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, anunță Ministerul Educației. Conform calendarului simulărilor, probele au loc în perioada 20-22 martie 2023. Elevii vor afla rezultatele pe 29 martie. Acestea nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a care, astăzi, 20 martie, susțin simularea la Limba și literatura română, probă scrisă.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, proba începe la ora 9.00, iar timpul destinat elaborării lucrării este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Disciplinele la Simularea Evaluării Naționale 2023 sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și matematică.

Prima probă scrisă la Simularea Evaluării Naționale 2023 este cea la limba și literatura română. Ministrul Educației a anunțat că subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.