Schimbarea Facebook care o să facă rețeaua să fie mai puțin plictisitoare

20 februarie 2020  |  11:57  |  👁 553 Vizualizari


De câțiva ani Facebook nu-ți mai afișează conținutul din News Feed în ordine cronologică. Și așa ajungi să vezi postări și din urmă cu trei – cinci zile. Din fericire, lucrează la o schimbare.

Ca să vezi acum postările în ordine cronologică pe Facebook trebuie să accesezi un link special (aici). Altfel, postările sunt organizate după un algoritm al rețelei. Pentru versiunea mobilă, Facebook testează o afișare diferită a conținutului.

Sortarea ar fi pe trei criterii: relevant, recent și deja văzut. Sortarea relevantă e ca acum, în timp ce afișarea celor deja văzute e ciudată. Cine ar vrea să vadă postări deja văzute? Oricum, dacă vrei să vezi cum arată, poți deja s-o faci prin acest link.

Ce zice Facebook de această schimbare

Facebook optiuni noi

Facebook susține că lucrează la această schimbare și, deocamdată, e în faza de testare internă. Compania vrea să scoată în evidență celelalte două moduri în care poți să vezi conținutul, dincolo de postările relevante.

Ideea sortării după un algoritm a fost adoptată și la Instagram. Și acolo compania ia în calcul revenirea la un timeline cronologic. Astfel, conținutul deja văzut n-ar mai fi repetat și sentimentul ar fi că e un News Feed ceva mai dinamic.

În trecut, Facebook a explorat idei noi de-a ordona postările. Între timp, a renunțat la ele. Dintre toate s-a remarcat un News Feed multiplu cu sortarea pe bază de preferințe: poze, muzică sau doar statusuri de la prieteni apropiați.

Deocamdată, cu schimbarea menționată mai sus, compania experimentează pe mobil. Aceasta e cea mai importantă platformă pentru companie. Chiar și așa, cu această veste, e clar că Facebook stagnează și pentru că n-are concurență serioasă. Astfel, utilizatorii care deja folosesc rețeaua nu au cu adevărat unde să se ducă. Snapchat sau TikTok au avantajele lor, dar nu toate componentele pe care le integrează acum rețeaua condusă de Mark Zuckerberg.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.